Staren naar de sterren..

28 september 2014 - Douliu, Taiwan

In het natte duister van een Taiwanese avond, rijden we achter het 4x4 busje van Zeke en Erika aan, richting hun vakantiehuisje aan de oostkust. Het pad gaat steil omhoog en we zien geen hand voor ogen, want Zeke rijdt te hard om hem bij te kunnen houden en er is geen lantaarnpaal te bekennen. 

Chillen
Maar even later vinden we toch het huis en helpen Zeke het bier uit te laden dat we net hebben ingeslagen voor het vriendenweekend, waarvoor ook wij als prille vrienden zijn uitgenodigd. Zeke, Erika, hun kids en hond, Grant, Zoe, hun hondje Tee en natuurlijk good old Chi-we; ze zijn er allemaal. Zo gezellig! En dan is er ook nog Jim, die alles weet van fietsen en daar ook zijn werk van heeft gemaakt op Taiwan. Voor Chiel natuurlijk super leuk om met hem te praten. 

De hemel is helder en er zijn hier zonder stadslichtvervuiling zoooveel sterren te zien.. We liggen op zachte kleden naar boven te turen. Heerlijk om even te nietsen; even geen dingen regelen en geen bergen beklimmen. Gewoon een biertje drinken met leuke mensen en genieten van la dolce far niente. We hebben besloten om iets langer in Taiwan te blijven, om rustig de hele oostkust te kunnen fietsen en iedereen nog even te kunnen zien. Genieten op de plekken waar het leuk is. 

Mysticus
Wat wel bijzonder trouwens; in de dagen dat we bij Grant waren, kwam Osho ter sprake. De mysticus uit India in wiens meditatiecentrum ik drie keer ben geweest voor langere tijd. Een van de mooiste tijden uit mijn leven. Grant kende hem niet. Maar nu zitten we hier en vertelt hij: 'You are never gonna believe this: the day after you told me about Osho, a friend of mine sent me a hilarious short movie of Osho, elaborating on the word 'fuck'. Isn't that special? I mean, we didn't talk about it, he just sent me the movie of a man I'd only just heard about the day before.' Tja, zo gaat dat met mooie dingen en al helemaal met de ondoorgrondelijke wegen van humoristische mystici. Haha. ;) 

En dus kijken we met zijn allen dat filmpje. Echt leuk. Later laten we het ook aan Brendan en Memphis zien, die meteen helemaal weg zijn van Osho. 'Who ís this genious dude? I love him already!' zegt Memphis. Brendan komt gewoon niet meer bij van het lachen. Als echte taalliefhebber kan hij dit geouwehoer wel waarderen. Kan ik me levendig indenken mannen. 

Rebel
Want naast dit soort grappige filmpjes, heeft Osho zoveel mooie en wijze dingen gedeeld met wie het horen wilde. Heeft mijn leven enorm verrijkt. En van alle gave wijze mensen en mystici die ik heb gevonden (of zij mij? haha) de afgelopen jaren, is en blijft Osho toch altijd mijn favoriet. De omstreden rebelse en humoristische poëet die pleit om als mens vooral mens te zijn. Want dat zijn we. En zijn concept van 'Zorba de Boeddha'; leef volledig en geniet van alles en doe dat met de bewustheid van Boeddha. Echt leuk om hem weer even te zien en horen met zijn rustige uitstraling en heerlijke vette Indiase accent. Ik zal het filmpje hier ook toevoegen voor wie het leuk vindt: https://m.youtube.com/watch?v=Mlq90acT45s

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

Foto’s

4 Reacties

 1. Trees:
  5 oktober 2014
  Gezellig om die mensen weer te zien en een leuke avond te hebben.
  Nu gaan jullie zeker naar India? :)
 2. Erica:
  5 oktober 2014
  Heerlijk, zo'n relaxte avond. Bizar hoe klein de wereld weer blijkt te zijn met die Osho.
 3. Sanne & Michiel:
  6 oktober 2014
  Staat niet op de planning hoor Trees, maar je weet t natuurlijk nooit ;) ja idd Erica, echt bijzonder..
 4. Johnpaul Lin:
  6 oktober 2014
  Michiel and Sanne, peace!
  This is Johnpaul Lin, you met me on the east coast of Taiwan, Jiaosi, and met with the Dutch priest from Netherlands , when we had dinner together, you shared with about Mongolia , that place has most sun days than other parts of the world, so very clear of the sky. Please tell me about the stars there, and what did you think about many stars on the sky. When you saw so many stars on the sky, what was your thought ? compare with such big universe, what were your responses ? Johnpaul Lin from Taiwan, cell phone +886-988102448 , email: johnpaullin@gmail.com , welcome to come to Taiwan again. Welcome!